Magunkról

image01A mezőgazdaság fejlődésének, valamint versenyképességének alapvető feltétele a modern piaci viszonyok megteremtése. A termelők egyik legnagyobb problémája a folyamatos termeléshez és a termelés fejlesztéséhez szükséges pénzösszegek biztosítása. A modern agrárpiaci viszonyok megvalósítása elképzelhetetlen megfelelő jogi és financiális intézményrendszer nélkül. Ezen feladatok ellátásának egyik fontos láncszeme a közraktár.

A közraktár olyan gazdálkodó szervezet, amely az árut szerződés alapján meghatározott időre letétként átveszi, és arról közraktári jegyet bocsát ki. Tevékenységét a közraktározásról szóló 1996. évi XLVIII. törvény szabályozza.

A közraktári jegy az árut helyettesíti és az áru felett teljes rendelkezési jogot biztosít, egyúttal rendeletre szóló értékpapír, mely a váltójog szabályai szerint forgatható.

A CONCORDIA KÖZRAKTÁR Zrt. az általa kibocsátott közraktári jegyre kölcsönt is folyósít igen kedvező kondíciók mellett. A közraktári jegy fedezete mellett igénybe vehető zálogkölcsön mértéke az áruérték 2/3-a lehet. A hitelkihelyezés egyszerűsített eljárás szerint történik, részletes üzleti terv benyújtására nincs szükség. E mellett lehetőség van banki hitelfelvételre is, ugyanis a CONCORDIA KÖZRAKTÁR Zrt. által kibocsátott közraktári jegyre bármely kereskedelmi bank szívesen nyújt hitelt.

A CONCORDIA KÖZRAKTÁR Zrt. az ország különböző területén elhelyezkedő telephelyén, mintegy 300 ezer tonna saját tárolókapacitással, művi közraktározási rendszerével és színvonalas szolgáltatásaival kívánja ügyfelei igényeit maximálisan kielégíteni.

Ezt garantálja munkatársaink szakképzettsége, fejlett műszerparkunk, valamint az 1998-ban megszerzett ISO 9001:2008-es minőségügyi tanúsítvány.