Bemutatkozás

gcimage01

Megbízható minősítés : Gabona Control

A Gabona Control hazai és nemzetközi akkreditációkkal több, mint 25 éve áll a termelők, kereskedők rendelkezésére a minőségellenőrzési piacon.

A raktári áruminősítés mellett, a belföldi és export szállítások komplett ellenőrzését is végezzük. Munkánk kiterjed a közraktározáshoz szükséges és minden a laboratóriumunkba küldött minta vizsgálatára is. Rendelkezünk mindazon hazai és nemzetközi akkreditációkkal, amelyek a minőségellenőrzési piacon elengedhetetlenek. Certifikátjainkat mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi gabonakereskedelem szereplői elfogadják.

A Gabona Controlnál a hazai és nemzetközi kereskedelemhez szükséges összes vizsgálatot és természetesen az ezt megalapozó gyors és korrekt mintavételt megrendelhetik. A vizsgálatok alapján Partnereink eldönthetik, hogy milyen hazai vagy export célra tudják leggazdaságosabban értékesíteni a termést. Az elmúlt néhány évben általánossá vált az a tendencia, hogy igényes export piacon búzát csak alveográfos vizsgálattal (W, P/L) lehet felajánlani és értékesíteni. Felismerve az új igényeket a hazai tőzsde is bevonta az „euro búza" kötelező paraméterei közé az alveográfos vizsgálatot. Ezeket az igényeket a Gabona Control maximálisan ki tudja elégíteni. Vizsgálati spektrumunkat az igényeknek megfelelően rugalmassá tesszük, és lehetőséget biztosítunk, hogy Partnereink igénye alapján a sütőipari érték mellett alveográfos vizsgálatot is végezzünk. Természetesnek tartjuk azt is, hogy ajánljuk Önöknek az extenzográfos vizsgálati lehetőségünket, mely szintén sok export tétel minôsítésének feltétele.

Főként kukorica és szója, de más termékek speciális vizsgálatát is el tudjuk végezni kiválóan felszerelt GMO laboratóriumunkban. A Gabona Controlnál e kiegészítô vizsgálatokat azonos mintavétellel a leghatékonyabban, a leggyorsabban és leggazdaságosabban lehet elvégeztetni.

Új vizsgálati lehetőséggel bővítettük a kínálatunkat. Kialakítottuk a mikrobiológiai laboratóriumunkat, amely révén az összcsíra- és penész-szám meghatározással szélesítjük vizsgálati spektrumunkat. Laboratóriumunk a toxin vizsgálatokkal is felkészülten várja partnereink megrendeléseit. Kifejlesztettük és alkalmazzuk azt a géntechnológiai vizsgálati eljárást, amellyel a takarmányokból kimutathatók a tiltott állati eredetű fehérje (húsliszt, halliszt stb.) komponensek. Ez a mentességi igazolás többek között az állatjóléti támogatás odaítélésének egyik feltétele.

NMR készülékkel is bővítettük olaj-meghatározó műszereinket, hogy maximális biztonsággal tudjuk partnereink igényét kielégíteni. Így a közraktározási szolgáltatás mellett a mintavétel és az analízis teszi teljes körűvé a Társaság kínálatát. Bár intervenciós felvásárlásra nem számítunk, de a szakmában gyökeret vert ez a minősítési eljárás, és a „742/2010 EK" szerint vizsgált megfelelô árura van kereslet, főként az export piacon.

Felkészült ellenőri, laboratóriumi és ügyintézői személyzetünk a garancia arra, hogy korrekt üzletpolitikánkkal elnyerjük partnereink bizalmát. Bízunk abban, hogy a 2015-2016 évi szezonban is partnereink lesznek. Szolgáltatási díjainkon érdemben nem változtattunk, és az egy mintából végzett több irányú vizsgálati struktúránk partnereink számára továbbra is igen sok elônyt biztosítanak.