Közop-Fadd-Dombori

  • PDF

Fadd-Dombori Raktártelep technológiájának részleges átépítése

  • Kedvezményezett neve: CONCORDIA KÖZRAKTÁR Kereskedelmi Zrt.
  • Projekt címe: Fadd-Dombori Raktártelep technológiájának részleges átépítése
  • Szerződött támogatás összege: 60.542.000 Ft
  • Támogatás mértéke (%-ban): 84,61 %
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. május 31.
  • Projekt azonosító száma: KÖZOP-4.6.0-14-2014-0014
kohalapsmall

A projekt célja a Magyarországon történő áruszállítás jobb logisztikai kiszolgálásának elősegítése közlekedési infrastruktúra elemek fejlesztése révén. A KÖZOP-4.6.0-14-2014 „Kikötői alapinfrastruktúra fejlesztése, korszerűsítése” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében 2015 februárja és 2015 májusa között összesen 60.542.000 forint támogatás segítségével történik a fejlesztés a Fadd-Dombori kikötőben.

Az elmúlt években valósult meg a Fadd-Domboriban található uszályrakó vonal átépítése, melynek keretében a rászállításos uszályrakodás teljesítménye jelentősen növekedett. Az 1. ütem során az átfolyás mérő mérlegvonal rekonstrukciója valósult meg. A rekonstrukció alkalmával beépítésre került az addiginál jóval nagyobb teljesítményű mérleg. A 2. ütem négy silócella 200 tonna/órás kitárolási kapacitásának elérhetőségét tartalmazta lehetővé téve a partnerek számára az előtárolás lehetőségét.

A támogatott projekt keretében a 3. ütem a négy silócella 100 tonna/órás betárolási teljesítmény kiépítését irányozza elő, az előtárolás alkalmával az árufogadás meggyorsításának érdekében. A támogatásnak köszönhetően az ehhez szükséges technológiai átalakítások keretében egy újabb 100 tonna/óra kapacitású serleges felvonó beépítése kerül megvalósításra.

Oldal Címlap

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.Részletes leírás.